HAKKINDA

Tayfun Hüner Kimdir?

1970 yılında dünyaya geldi. Ankara’da Teknik lisede Elektronik&Bilgisayar Teknisyenliği eğitiminden sonra 1988 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde “İngiliz Dili ve Edebiyatı” bölümüne devam etti.

1985-1996 yılları arasında merkezi İstanbulda bulunan Metapsişik Tetkikler ve İlmi Araştırmalar Derneğinin Ankara ayağında çalışmalara başladı. Ruhsal Gelişim ve Metafizik çalışmaları 1990 yılında kuruluşuna katıldığı Ankara Ruhsal Araştırmalar Derneğinin ortaya çıkmasının ardından gelişerek devam etti. Bu platformda ‘Spiritüalizm’, ‘Uzak Doğu Felsefeleri’, ‘Kendini Bilmek’, ‘Yeni Çağın Ruhu’, ‘Holistic Düşünce ve Farkındalık’ konularında çalışmalara katıldı ve ilerleyen yıllarda seminerler verdi.

1989 yılında
Toltec Bilgeliği ve Şamanik Uygulamalarıyla tanıştı ve 2000’li yıllarda Doğanın içinde Toltec Bilgeliğinin çalışmalarını grup etkinlikleri şeklinde uygulamaya başladı. Bu çalışmalarda oluşan farkındalığın günlük yaşam üzerindeki yeniden yapılandırıcı etkilerini gözlemledi ve yeni uygulamalar geliştirdi.
Toltek Rüya Görme Sanatı ve İz Sürme Teknikleri yanında Endonezya Şamanizmi, ve Tibetin Uyku & Rüya Yogası en çok faydalandığı ana öğretiler olarak ön plana çıktı.

Batıdaki bilimsel gelişmeleri de yakından izleyerek doğu ve batı sentezi konusunda araştırmalar yaptı. NLP Seminerlerine katıldı ve yaşamında bu yeni teknikleri kullandı, çalışmalarına yansıttı.

Diğer yandan üniversiteyle eş zamanlı başladığı Dağcılık ve Doğa Sporlarına Kampçılık, Kaya Tırmanışı, Dağ Bisikleti alanlarında devam etti. Ağrı (5137m) dağı da içlerinde olmak üzere Türkiye’deki çeşitli dağlarda yaz ve kış tırmanışlar gerçekleştirdi, rehberlik ve tur organizatörlüğü yaptı. Üniversite kulüplerinde ve Türkiye Dağcılık Federasyonunda Eğitmenlik yaptı. 30 yıldır Türkiye dağ ve yaylalarında rehberlik yapmaktadır.

Bir Doğa tutkunu olarak hayatının 35 yıldan çoğunu doğayla yakın temas içinde geçirdi. Anadolu’nun yaylalarından, Ağrı dağının zirvesine, Peru Amazon Ormanlarının derinliklerine kadar pek çok deneyimi oldu.

Doğada uyguladığı ve uygun şekilde bir dizgeye oturttuğu çalışmaları “DOĞADA DÖNÜŞÜM UYGULAMALARI” olarak adlandırdı. Farklı illerde uygun ortamlar tespit edip şehir insanının doğa yardımıyla kendini keşfetmesine katkı sağlamak maksadıyla çeşitli Uzman ve Psikologlarla birlikte doğada öğrencilere yönelik Ekolojik Yaşam uygulama kampları ve etkinlikler organize etti.

İnsanla doğanın denge içinde bir arada olabilmesinin yolunu yeni bir paradigma da toplama ihtiyacıyla 2015 yılında “Permakültür Yaşam Alanları TasarımI” sertifika programını tamamladı Kırklareli ve Muğla da uygulamalara başladı.

2009 yılında Türkiye’nin el değmemiş bölgelerinde doğal yöntemlerle Arıcılık yapmaya başladı. “Kovan Sakinleri” grubunu kurdu ve şehir ortamında yoğun çalışan birçok insanı kendi balını yiyebileceği bir sistemde kovan sahibi yaptı. Halen daha Apiterapi eğitimleri alarak arı ürünleriyle sağaltım konusunda  kendini yetiştirmekte  ve 7 yaşına basan “Kovan Sakinleri” grubuyla doğal ürünler üretmeye devam etmektedir. .

Tayfun Hüner ayrıca “Doğada Dönüşüm Uygulamaları” düzenlemekte, belli bir döngüde devam eden günlük yaşamlarında, insanlara gerçek potansiyellerini fark ettirmek ve hem kendinin hem de insanların yaşamında bir fark yaratmak amacıyla “Yeni Bilinç Öğretmenliği” yapmaktadır. Türkiye coğrafyasında bu çalışmalar için yeni yerler keşfetmekte ve ortama özgü yeni programlar üretip uygulamaktadır.

Bildiklerimi aslında kitaplardan, okullardan değil de, daha çok
dağlardan, ormanlardan, vadilerden, bozkırlardan,
rüzgarla, ırmakla söyleşmekten
bedenimin doğayı duyumsamasından,
gece ve gündüz düşlerimden,
Doğada olmaktan, doğayla akmaktan,
Doğada uygulamalar yapmaktan öğrendim, öğreniyorum
Akışın sistemini gördüm,
sistemsiz sistemini,
kaostaki düzeni.